7 motive pentru care e bine sa consumam macese


1. Intaresc sistemul imunitar

Avand un continut ridicat de vitamine (C, A, B, D, E, K, P), macesele sunt un aliat puternic in anotimpul rece, cand incep sa se manifeste racelile, gripele si virozele.  Avand un continut bogat in vitamina C, macesele ajuta la intarirea sistemului imunitar, prin urmare, pot fi folosite si de catre cei mici pentru a-i ajuta sa treaca cu bine peste sezonul rece, intarindu-le organismul pe perioada iernii.
Vitaminele E, A, B, care sunt niste antioxidanti puternici, si pe care ii gasim din abundenta in macese, ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor, contribuind la intarirea sistemului imunitar.
Vitamina D, din macese, fereste organismul de dezvoltarea bolilor autoimune care se pot manifesta cand in organism exista un deficit al acestei vitamine.
Acestea, prin continutul bogat de vitamine si minerale asigura o functionare buna a tuturor organelor interne.
 

2. Sunt un puternic mineralizant al organismului

Datorita substantelor minerale pe care le contin, sunt un puternic mineralizant al organismului, foarte benefic in astenie si oboseala.
Mineralele contribuie la functionarea corespunzatoare a organismuli si la mentinerea acestuia sanatos.

 

3. Sursa de antioxidanti

Macesele sunt o puternica sursa de antioxidanti, acestea anihilind radicalii liberi din corp si facand un mediu alcalin, unde nu se mai pot dezvolta bolile.
Antioxidantii anihileaza radicalii liberi, produsi prin metabolismul celular, precum si efectul poluarii sau expunerea la alti factori externi, impiedicand astfel, procesul imbatranirii premature, sustinand functia cardiovasculara, ferind de bolile degenerative si mentinand corpul intr-o stare cat mai buna de functionare.

 

4. Ajuta la stabilizarea glicemiei

Datorita continutului mare in antociani, macesele sunt indicate pentru cei cu diabet de tip 2, pentru vindecarea acestei boli si pentru reducerea efectelor devastatoare asupra organismului pe care le provoaca aceasta boala.
Antocianii prin efectul pe care il au de reducere a glucozei din sange sunt foarte indicati pentru cei care sufera de dereglari ale glicemiei.
Antocianii impiedica efectul daunator al radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor si ADN-ului, protejand organismul de boli cum ar fi cancerul, bolile de inima, stresul oxidativ.
 

5. Sustin aparatul cardio-vascular

Datorita complexului de vitamine B, C si a bioflavonoidelor, macesele ajuta aparatul cardiovascular sa se adapteze conditiilor de stres, prevenind ateroscleroza si puseele de hipertensiune.
Acizii organici pectici continuti de macese, ajuta la reglarea colesterolului.
Continutul de vitamina C, P si bioflavonoide contribuie la intarirea capilarelor si imbunatatirea permeabilitatii si elasticitatii acestora, imbunatatind circulatia periferica deficitara.
Macesele previn cardiopatia ischemica, crizele de anghina pectorala si infarct.
 

6. Sprijina sistemul digestiv

Datorita acizilor pectici din compozitie, ajuta la normalizarea florei intestinale si imbunatatesc tranzitul intestinal, benefic in constipatie, avand un efect laxativ usor.
Cu macesele ne putem regla pofta de mancare si digestia, la aparitia dezechilibrelor. Datorita continutului lor bogat in vitamine si minerale, au rolul de a ne regla tractul digestiv.

 

7. Au grija de articulatiile noastre

Prin continutul lor bogat in substante antioxidante si antiinflamatoare, macesele impiedica degradarea cartilagiilor din articulatii, ajuta la mentinerea elasticitatii membranelor si impiedica instalarea reumatismului.
Macesele au puterea de a stopa procesul de degenerare a articulatiilor, diminuand durerea, dar si redand flexibilitatea acestora. Asadar, este un medicament naturist de mare necesitate pentru articulatiile noastre, ajutand si la mentinerea coloanei vertebrale, actionand asupra cartilagiilor dintre discurile coloanei ca un antiinflamator si regenerator.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol