Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul anasonului
Anasonul este probabil cel mai vechi condiment recunoscut de către oameni.
Originar din Egipt, acesta face parte din același grup cu feniculul, chimenul și mărarul, și a fost dintotdeauna apreciat, atât pentru efectele sale terapeutice, cât și pentru calitățile culinare.
Proprietățile aromatice ale anasonului sunt benefice în asezonarea mâncărurilor și a băuturilor, dar și la aromatizarea medicamentelor și la parfumarea săpunurilor, sau a produselor cosmetice.
Are puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante şi imunostimulatoare, ce îl
transformă într-un remediu puternic pentru multe afecţiuni.
Ce beneficii aduce anasonul
Anasonul (Pimpinella anisum) reprezintă o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu,
potasiu, fosfor și zinc.
Are efecte antispastice intestinale, antibiotice și calmante.
Introdus în hrana (inclusiv în piureuri și supe), o face mai ușor tolerată de intestin și are efect
calmant asupra colicilor abdominale.
Oamenii de știință încep să descopere procesele chimice din spatele acestor beneficii și să
identifice și mai multe utilizări pentru anason.
În acest sens, anasonul s-a dovedit foarte benefic în următoarele afecțiuni:
- probleme digestive
- dureri menstruale
- bufeuri
- probleme respiratorii, inclusiv astm
- infecții și boli microbiene
- probleme ale inimii și ale pancreasului
- slăbiciune și oboseală
- probleme de natură sexuală
Remedii cu anason
Pentru gazele intestinale (meteorism)
Puține gaze în stomac sunt necesare pentru digestie, însă mărirea volumului lor provoacă disconfort, uneori dureri de cap și chiar palpitatii, aceste simptome putând căpăta un aspect cronic.
O linguriță de semințe de anason și o linguriță de miere se fierb cu 200 ml apa, timp de 10 minute, se răcesc și se strecoară. Doza este de 1-2 linguri pe zi, până la dispariția simptomelor.
Pentru scăderea în greutate și tratarea obezității
Se face un amestec din anason, usturoi și ardei iute, puse în cantități egale.
Din acest amestec se iau câte 2 linguri, de trei ori pe zi.
Inflamarea cavităților nazale
Simptome specifice: guturai puternic, dureri de cap, dureri de urechi și febra. Sunt simptome provocate fie de răceală, fie de o gripă nevindecată complet.
Se prepară un ceai cu mirodenii pentru tratarea inflamației
Infuzie din: 1 linguriță de cuișoare, 1 linguriță de anason, 1 linguriță de lemn dulce și 1/2 linguriță de ghimbir (toate pisate), peste care se toarnă 1/4 l de apă fierbinte. Se lasă să stea 5 minute și se bea câte o ceașcă de câteva ori, pe parcursul zilei.
Remediu contra laringitei
Jumătate de pahar de semințe de anason se fierb 15 minute cu un pahar de apă, apoi se
strecoară. Se adaugă 1/4 pahar de miere și o lingură de coniac.
Se ia câte o lingură, la fiecare jumătate de oră. Reface vocea în câteva ore.
Pentru dureri de dinți
Se ține în gură, pe partea cu dintele care doare, infuzie concentrată de cuișoare și anason.
Pentru tratarea bronșitei, insuficiențelor pancreatice și intestinale, balonărilor abdominale, viermilor intestinali și lipsei poftei de mâncare
Se prepară o infuzie, din o lingurită fructe, la 300 ml apă clocotită. Se lasă acoperită 20 de minute. Se strecoarã și se bea în trei reprize, înainte de mese.
În videoclipul următor puteți descoperi rețeta, metoda de preparare și informații complete pentru Remediul cu Tinctura de Anason, ce tratează cu succes Polipii Nazali:
Practic, niciun alt condiment nu este la fel de versatil ca anasonul.
Atenție însă, semințele de anason sunt mirodenii diferite de anasonul stelat, iar datorită
toxicității sporite, nu se va face exces.
Femeile însărcinate ar trebui să evite utilizarea semințelor de anason.
Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook