Cele mai bune remedii pentru călcâiele crăpate


Majoritatea dintre noi petrecem mult timp îngrijindu-ne fața, dar picioarelor le oferim cea mai mică importanță, adesea ignorându-le complet. Nu trebuie să ne simțim stânjeniți atunci când ne descălțăm în public, cu atât mai mult cu cât remediile necesare sunt la îndemână, în bucătăria noastră.


Ce cauzează călcâiele crăpate?
 

Călcâiele crăpate sunt provocate dintr-o serie de motive – de la lipsa hidratării suficiente, până la diabet.
Unii dintre factorii comuni care provoacă această problemă sunt pielea deshidratată, încălțămintea nepotrivită, statul în picioare pentru o perioadă lungă de timp, obezitatea, lipsa unor minerale și vitamine din organism, și îngrijiriea sau igiena neadecvată. Problema persistă în special în timpul iernii și verii, atunci când observăm că pielea de pe călcâie se usucă excesiv, crapă și se îngroașă. Este un lucru nu doar incomod, ci și inestetic.
Din fericire, călcâiele crăpate sunt o problemă care poate fi rezolvată rapid cu remedii necostisitoare, în confortul casei noastre.
 

Cele mai eficiente remedii pentru călcâiele aspre și crăpate
 

Ritualul deja cunoscut și practicat de noi toți, de înmuiere și exfoliere a tălpilor, nu este întotdeauna suficient. Dacă de exemplu adăugăm sare grunjoasă în apa călduță, iar după exfoliere cu piatra abrazivă, ungem călcâiele cu vaselină cosmetică, efectele sunt deja mult mai vizibile.
Există o multitudine de metode, însă noi vi le prezentăm doar pe acelea care dau cele mai bune rezultate:


1. Unt de cocos (sau ulei de măsline) și zeamă de lămâie

Proprietățile acide ale lămâii, atunci când sunt combinate cu efectul hidratant al untului de cocos, curăță ușor pielea uscată și estompează fisurile călcâielor.
Untul de cocos conține o concentrație mare de vitamina E și proteine naturale ce ajută la repararea celulelor deteriorate ale pielii. De asemenea, mai conține și acid lauric natural, care are atât proprietăți antibacteriene, cât și antifungice.
Ingrediente:
- 1 lingură unt de cocos (unt de shea sau ulei de măsline)
- 10-15 picături de zeamă de lămâie
Pentru început, înmuiați seara picioarele în apă caldă pentru aproximativ 15 minute. După ce vă uscați, aplicați amestecul obținut din ingredientele mai sus menționate pe călcâie și talpă. Masați insistent, până ce pasta se absoarbe complet în piele. Peste noapte, purtați o pereche de șosete călduroase de
bumbac. Încercați să repetați această procedură în mod regulat, ca un ritual înainte de culcare, iar rezultatele vor fi uimitoare.


2. Sare de mare, miere și fulgi de ovăz

Pentru călcâie netede și sănătoase, sarea de mare reprezintă soluția. Are în componență vitamine, minerale și alți nutrienți necesari pentru a scăpa de pielea uscată și crăpată, definitiv. Fulgii de ovăz au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, de mare ajutor în hidratarea pielii, îmbunătățirea barierelor de protecție a epidermei, și vindecarea rapidă a rănilor și a crăpăturilor. Mierea are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, vindecă și curăță rănile, și hidratează pielea.
Această combinație de ingrediente ajută la îndepărtarea impurităților care, la rândul lor, permit creșterea unui nou strat de piele.
Mod de preparare:
Amestecați 100 de grame de sare de mare, o cană de fulgi de ovăz și o lingură de miere într-un castron.
Utilizați mixtura pentru a masa zilnic picioarele. Nu numai că ajută la eliminarea murdăriei, dar și înmoaie pielea moartă, lăsând călcâiele netede și fără crăpături.


3. Ulei de cânepă (ulei de aloe vera) și fiole de vitamina E

Uleiul de cânepă abundă în antioxidanți și acizi grași, ce au efecte extraordinare pentru pielea uscată și foarte crăpată. Iar vitamina E, fiind vitamina pielii, îi conferă elasticitate și suplețe. O combinație extrem de hrănitoare pentru tălpile noastre, un cocktail de nutrienți care va aduce totodată și relaxare, datorită masajului ce se face cu acest amestec.
Cum se procedează:
Puneți într-un bol două linguri de ulei de cânepă, la care adăugați o fiolă de vitamina E (se găsește în farmacii).
Cu acest amestec masați bine călcâiele, lăsați să acționeze aproximativ 15 minute, apoi clătiți cu apă călduță, și uscați cu un prosop moale. Pielea va fi mult mai moale, iar crăpăturile semnificativ estompate.
Foarte eficient este și uleiul de aloe vera, ce se poate folosi în locul celui de cânepă. Acesta este binecunoscut pentru efectele sale hidratante, regenerante și calmante asupra pielii.
 

Trucuri pentru călcâie netede și moi
 

Pentru a obține și mai rapid rezultate, pe lângă aceste remedii, vă recomandăm ca în același timp, să țineți cont de următoarele reguli simple:
- hidratați-vă suficient
- purtați încălțăminte comodă, calitativă
- alegeți doar șosetele din materiale de calitate (bumbac, lână)
- îndepărtați pielea moartă mai des prin exfoliere, pentru a ajuta picioarele să respire
- după fiecare spălare, utilizați o cremă emolientă care să conțină măcar unul din următoarele ingrediente: acid lactic, uree, acid hialuronic, glicerină, dimeticonă, lanolină, sau ulei mineral.
- evitați dușurile cu apă fierbinte, mai ales dacă aveți pielea uscată
- tratați deficiențele (cum ar fi lipsa vitaminelor B, C, E și a mineralelor precum fierul și zincul, ce pot contribui la crăparea călcâielor).
 
Dacă aveți probleme în continuare și după aplicarea acestor metode, înseamnă că fisurile sunt severe, și este important să solicitați sfatul unui specialist pentru a preveni infectarea rănilor.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol