Cuisoarele si efectul lor in tratamentul COVID-19


Orice gospodină are în cămară, uneori fără să știe, o adevărată farmacie.
Aromatele condimente pot fi transformate în medicamente, acestea fiind de altfel plante medicinale, la fel de puternice ca oricare altele.
Cuișoarele (Eugenia caryophillata), sunt una dintre cele mai puternice plante dezinfectante, cu o istorie veche și interesantă, cunoscute în prezent mai degrabă pentru aroma pe care o dau vinului fiert, însă acestea au o multitudine de virtuţi terapeutice.
De ani de zile, cuișoarele sunt utilizate pe scară largă nu doar ca un condiment, ci și ca medicament pentru multe afecțiuni. Au fost folosite în mod tradițional pentru vindecarea cariilor dentare, în probleme digestive, respirație urât mirositoare sau chiar ca afrodisiace.
 

Conținutul nutrițional al cuișoarelor

 
Pe lângă faptul că oferă o aromă parfumată băuturilor și alimentelor, cuișoarele conțin numeroase vitamine esențiale, minerale, nutrienți, precum și fibre dietetice.
Sunt sărace în calorii, ceea ce le recomandă pentru a fi incluse în dietele de slăbire.
Potrivit cercetătorilor, compușii bioactivi din cuișoare, precum flavonoidele sau eugenolul, le oferă importante proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Datorită acestui conținut de excepție, consumul de cuișoare ajută la reducerea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi și scade riscul de dezvoltare a bolilor cronice.
Fiind o sursă bogată de mangan - un mineral cheie pentru sănătatea funcțiilor cerebrale și întărirea oaselor, precum și de calciu și fosfor, acestea contribuie la menținerea densității osoase, crescând rezistența la presiune a oaselor în cazul osteoporozei.
Mulțumită cantității generoase de vitamina K din componență, cuișoarele ajută la procesele rapide de coagulare a sângelui în caz de leziuni, în timp ce rezervele bogate de potasiu sunt valoroase pentru menținerea tensiunii arteriale normale și prevenirea hipertensiunii.
 

Cuișoarele ca remediu pentru afecțiunile respiratorii

 
Aceste condimente tămăduitoare posedă calități antibiotice, antivirale, antifungice şi analgezice, datorită substanțelor active din componență.
Fitoterapeuții și medicii specializați în aromaterapie le recomandă în lupta cu viroza şi gripa şi pentru întărirea imunităţii.
În medicina tradițională cuișoarele sunt folosite ca tratament pentru bolile respiratorii, iar în Asia tropicală, condimentul este unul dintre principalele ingrediente în ceaiurile utilizate pentru a facilita tusea.
Un alt mod de a folosi cuișoarele pentru tulburări respiratorii precum astm, răceală, tuse, bronșită și sinuzită, este inhalarea aromelor eliberate de ceaiul fierbinte din cuișoare.
Pentru forme mai severe ale acestor boli, uleiul de cuișoare are o acțiune mai puternică, favorizând totodată expectorația. În cazul dificultăților în respirație și a tusei cronicecuișoarele se administrează în amestec cu miere naturală.
Mai mult, pentru tratarea inflamației și durerii în gât, se recomandă mestecarea periodică a acestor muguri vindecători.
 

Cuișoarele în lupta împotriva COVID-19

 
Cuișoarele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata afecțiunile respiratoriiastfel încât ingredientele acestora prezintă proprietăți antivirale, antiinflamatoare și imunostimulatorii, precum și efecte antitrombotice.
Toate aceste proprietăți, împreună cu activitatea cuișoarelor împotriva diferitelor tipuri de viruși, sunt caracteristici atractive, ce evidențiază potențialul acestora în lupta împotriva virusului COVID-19.

Potrivit site-ului encyclopedia.pub, un protocol pentru prevenirea și tratamentul COVID-19 folosind cuișoare, ca plantă medicinală, a fost descris de Kanyinda, J.N. M., care a raportat un efect dovedit pentru tratament, cu condiția ca acesta să fie efectuat în stadiile incipiente ale bolii.
Protocolul a inclus pregătirea unui decoct, în care cuișoarele sunt fierte în apă cu alte materiale vegetale (Eucalipt-Eucalyptus globulus, Lemongrass-Cymbopogon citratus, Ghimbir-Zingiber officinale și alte plante medicinale), timp de 15 minute. Principiile active volatile eliberate sunt apoi inhalate de pacienți timp de 5 minute.
 
Același protocol a inclus și un decoct de băut, obținut din cuișoare și alte plante ce au avantajul prețului scăzut și disponibilității pe întreg globul.
De asemenea, mai multe sondaje au fost efectuate în India și Maroc, țări cu impact scăzut al pandemiei, pentru a identifica diferitele remedii casnice utilizate de populațiile locale în timpul pandemiei de covid, care au inclus multe condimente și ierburi.
Interesant este faptul că mai mult de 93% dintre indienii intervievați credeau că aceste condimentele sunt utile în vindecarea de COVID-19 sau a altor infecții virale și pot ajuta la creșterea imunității.
 

Rețete benefice

 
Pentru a obține ce este mai bun din beneficiile acestei plante medicinale, mestecați 2 cuișoare înainte de a merge la culcare noaptea. Ulterior, beți un pahar de apă călduță.
Acest lucru vă va ajuta să scăpați de multe probleme de sănătate, inclusiv de acnee.
Ca metodă inedită, folosiți cuișoarele pentru îndepărtarea moliilor.
Agățați în șifonier sau în dulap câte o portocală înțepată în mai multe locuri cu 4-5 cuișoare, și veți elimina supărătoarele insecte.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol