Cum tratam papiloamele si verucile


Negii sunt mici excrescențe inofensive ale pielii, cauzate de un virus numit papilomavirus uman (HPV).
Aceștia pot aparea pe degete, mâini, față, gât, coate, axilă, genunchi dar nu numai. Au o suprafață aspră și pot fi de culoare deschisă sau închisă.
 

Simptome și semne de apariție a negilor
 

Copiii şi adolescenţii sunt o categorie aparte predispusă la apariţia negilor şi verucilor, la fel şi persoanele care au sistemul imunitar slăbit, ca urmare a unor infecții, transplanturi sau afecțiuni renale.
Aspectul verucilor poate diferi în funcție de tipul lor precum și de locul în care sunt localizate pe corp.
Cele mai comune trei tipuri de veruci sunt următoarele:
- negi comuni (verruce vulgaris), care se dezvoltă de obicei pe mână, în special în jurul unghiei. Sunt de culoare gri până la culoarea pielii, ieșiți la suprafața epidermei și acoperiți cu proeminențe aspre, asemănătoare unor conuri.
- negi plantari (verrucae plantaris), ce apar pe talpa sau pe partea inferioară a piciorului, în zonele cu presiune ridicată, cum ar fi călcâiul, sau în spatele degetelor de la
picioare.
- negi plani (verrucae plana), sunt cel mai frecvent întâlniți pe față și pe dosul mâinilor, si se pot răspândi rapid în urma unor activități precum bărbieritul.
Negii pot fi contagioşi, ei transmițându-se prin contactul direct cu pielea persoanei infectate, sau prin atingerea obiectelor, ori a suprafeţelor contaminate.
 

Remedii naturiste la domiciliu împotriva negilor
 

Rostopasca (iarba de negi)

Rostopasca este deja renumită pentru tratarea negilor. Planta contine in frunze si in tulpina un suc galben-portocaliu, care are proprietati vindecatoare asupra acestor tipuri de afectiuni. Aplicarea rostopascăi îndepărtează în timp verucile, ajutând de asemenea și în tratarea dermatitei atopice, sau a mai multor afecțiuni ale pielii.
 

Uleiul esențial de oregano

Este un cunoscut antiviral și antibacterian care protejează pielea împotriva efectelor infecției, iar aplicarea sa pe zona afectată diminuează treptat dimensiunea negului.
Se aplică mai multe picături de ulei esențial pe neg, și se lasă remediul să acționeze fără a se clăti. Procedeul se repetă zilnic, de cel puțin 2 ori pe zi.
Calități și proprietăți asemănătoare au și uleiurile esențiale de cuișoare, eucalipt, ghimbir, cimbru, sau mentă.
 

Suc de usturoi cu bicarbonat de sodiu

Tocați usturoiul proaspăt și stoarceți-i sucul. Amestecați un praf de bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă, și acoperiți cu un bandaj curat. Înlocuiți zilnic timp de o săptămână.
Usturoiul are puternice proprietăți antiseptice, antibiotice, antialergice și antiinflamatorii, și va distruge astfel enzimele din agenții patogeni nocivi, tratându-vă negii.
 

Uleiul din arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)

Proprietățile antivirale și antimicrobiene ale uleiului de arbore de ceai ne pot ajuta să scăpăm de negi. Mai exact, acest ulei activează celulele albe din sânge ale sistemului imunitar. Se aplică pe neg de 2-3 ori pe zi, pînă la dispariția acestuia.
 

Hârtie abrazivă și bandă adezivă

Se păstrează negul acoperit cu bandă adezivă 24 de ore pe zi, iar dacă aceasta cade, ea trebuie cat mai rapid înlocuită. Pielea de dedesubt va deveni umedă, palidă și cutată. Se ține acoperit timp de două până la trei săptămâni, timp în care negul se va micșora.
Odată ce negul este alb și moale, se poate freca ușor cu hârtie abrazivă sau piatră ponce, pentru a îndepărta stratul exterior. Apoi, se înlocuiește banda adezivă și se repetă la fiecare câteva zile sau o dată pe săptămână. Hărtia abrazivă se aruncă după fiecare utilizare.
Pentru a crește rezultatele, negul se poate acoperi cu acid salicilic (o aspirină zdrobită) înainte de a se acoperi cu bandă adezivă.
 

Oțetul de mere

Acesta acționează similar cu acidul salicilic, fiind indicat pentru veruci, deoarece este un acid acetic ce ucide anumite tipuri de bacterii și viruși. Acesta arde și distruge încet pielea infectată, determinând căderea verucilor.
 
Pentru a preveni răspândirea negilor, nu îi lezați. Evitați atingerea negului altcuiva. Nu stați desculț în dușurile publice și în vestiare, și păstrați negii picioarelor cât mai uscați
posibil. Deoarece HPV prosperă în medii umede, este esențial să spălați frecvent articolele, cum ar fi prosoapele și îmbrăcămintea care vin în contact cu negul, pentru a preveni răspândirea.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol