Detoxifierea dupa sarbatori, trucuri si metode naturale pentru curatarea colonului


Sărbătorile au un farmec aparte, sunt un prilej de bucurie, un moment special pentru a ne reîntâlni cu familia, prietenii, cu toți cei dragi. Meniurile tradiționale românești sunt delicioase, bogate și diversificate, însă trebuie să ținem cont că ele își lasă amprenta asupra organismului nostru, aducând uneori kilograme în plus sau stări de rău, atunci când nu acordăm atenție cantității și asocierii corecte a alimentelor.
Partea bună este că putem aplica anumite metode și trucuri complet naturale, pentru a ne bucura din plin de această perioadă specială și a ne menține sănătoși.
 

Importanța îngrijirii “pe interior”
 

“Îngrijirea colonului este adesea cheia către sănătatea sau boala unei persoane!", spunea dr. Bernard Jensen, supranumit părintele detoxifierii intestinale, care susținea cu tărie nevoia de curățare a organismului, astfel încât cele mai multe toxine se acumulează în colon, care în timp se transformă în "groapa de gunoi" a corpului nostru.
Fără digestie, absorbţie şi eliminare, organismul, la un moment dat, cedează. Eliminarea corespunzătoare a deşeurilor provenite din digerarea alimentelor, şi metabolismul celular, este la fel de importantă ca şi ingerarea alimentelor.
La baza acumulării de toxine în colon se află alimentația proastă. Adesea, produse precum carnea sau alimentele procesate nu sunt digerate complet. Drept urmare, ele rămân blocate în colon, antrenând o acumulare de mucus și de toxine în corp, ceea ce poate declanșa dureri de cap, greata, balonare, oboseală sau îngrășare.
 

Metode naturale de curățare a organismului

 
1. O cană de iaurt de capră consumată dimineața și una seara, rezolvă adesea problemele de tranzit intestinal, fara alte intervenții. Aceasta normalizează digestia, ajută la evacuarea promptă a vezicii biliare și, nu în ultimul rând, echilibrează flora intestinală.
În trecut, zerul de lapte de capră se asocia cu mierea de mană, câte trei linguri din fiecare, administrate dimineața, având un efect prompt de deblocare a tranzitului.
 
2. O cură scurtă de 3-7 zile cu suc de sfeclă roșie va curăța sângele și va detoxifia ficatuladucând în același timp aportul necesar de vitamine și fier în organism.
Doza zilnică pentru ca sfecla crudă să-și exercite proprietățile terapeutice este de 100-150 de grame. Intrucat nu multe persoane agreează gustul acestei rădăcinoase, se recomandă
asocierea ei cu alte legume preferate.
Astfel, cu un storcator, se pot extrage 100 ml suc de sfeclă roșie, 50 ml suc de radacină de țelină și 300 ml suc de morcov.
Această combinație de sucuri se pastrează ermetic închisă într-o sticlă la frigider și se consumă cu lingura, pe parcursul unei zile, pe cât posibil pe stomacul gol.
Efectele detoxifiante ale sfeclei sunt atât de intense, încât multe persoane ce țin cura cu suc se confruntă în primele săptămâni cu fenomene neplăcute, cum ar fi stările de greață, sau tulburările de tranzit intestinal.
 
3. Consumul de afine proaspete, câte 300 de grame în fiecare zi, dimineața, pe stomacul goltratează cu succes constipația și eliberează corpul de toxine. Enzimele, fibrele și acizii organici din afinele proaspete accelerează tranzitul intestinal și curăță întreg colonul de reziduuri.
 
4. Pătrunjelul consumat crud, mai ales sub formă de salată, este un foarte bun laxativ. Fibrele sale nedigerabile împing precum un piston materiile reziduale în colon, în timp ce anumite principii active stimulează peristaltismul intestinal.
Se ține o cură de 7 zile, timp în care se consumă zilnic salate cu rădăcina de pătrunjel și de morcov, combinate cu ulei de măsline presat la rece și oțet de mere cu miere.
 
5. Mazărea verde este de un real ajutor pentru digestie. Fibrele alimentare conținute de aceasta, laolaltă cu polizaharidele pe care le secretă în boabele sale, au darul de a debloca
tranzitul intestinal și de a elimina toxinele din colon.
Se recomandă mazărea fiartă, la care adăugăm o linguriță de miere, o linguriță de unt și sare după gust, consumându-se câte o porție de 250 de grame pe zi.
 
6. Semințele de in sunt recunoscute în întreaga lume pentru efectul lor benefic în digestie, iar
împreună cu mărul, mierea și semințete de chia, fac adevărate minuni pentru organism.
Iată o rețetă testată de noi, care va detoxifia garantat colonul și vă va ajuta să pierdeți în greutate 5 kilograme în doar 3 săptămâni:
 

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol