Diabetul ca si boala, se prezintă sub mai multe forme, insa toate sunt gestionabile și se poate trăi cu acestea fără probleme.
Dacă diabetul este diagnosticat și tratat suficient de devreme, adoptandu-se si un regim alimentar sănătos, nivelul glicemiei poate fi readus pe termen lung in parametrii normali.
Cel mai frecvent oamenii apeleaza in lupta cu diabetul zaharat la tratamente medicamentoase pentru a stimula capacitatea pancreasului de a produce insulina necesara procesarii grasimilor si zaharurilor consumate. Însă, pe termen lung, acestea au efecte secundare dăunătoare si nu fac decat sa "tina in frau" glicemia, fara a fi vorba de o vindecare a cauzei glicemiei iesite din parametrii normali.
Cel mai adesea cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt strict legate de o alimentatie incorecta, un nivel de stres ridicat sau nefunctionarea corespunzatoare a pancreasului. Diabeticii trebuie să aibă grijă de corpul lor însă, și să-i ofere combustibilul, enzimele și proteinele necesare pentru ca organismul să funcționeze în mod normal. Prin urmare, alimentatia trebuie sa incluza niveluri controlate și mai scăzute de glucoză.
Alimentația deține, ca întotdeauna, un rol extrem de important, studii recente concluzionând că alimentele vegetale bogate în fibre, vitamine și minerale, nu ar trebui să lipsească din dieta
persoanelor cu diabet zaharat.
Acestea sunt cele mai eficiente alimente asupra carora se recomanda să ne concentrăm atenția:
- Legumele cu frunze verzi
- Drojdia de bere
- Hrișca
- Broccoli și alte legume înrudite
- Bamele
- Semințele de schinduf
- Cafeaua
- Cuișoarele
- Scorțișoara
- Salvia
- Ghimbirul
- Afinele
Exercițiile fizice si miscarea, practicate regulat, pot ajuta la transformarea si utilizarea zahărului din sânge, ajutându-ne astfel, să menținem controlul asupra nivelului acestuia.
Plantele lăsate de Dumnezeu pentru tratarea diabetului
Dumnezeu ne-a dăruit în farmacia naturii leac pentru fiecare afecțiune, plante medicinale cu proprietăți vindecătoare pentru orice problemă de sănătate existentă. Trebuie doar să le cunoastem si să credem acest lucru.
Cercetările au demonstrat că printre cele mai eficiente plante vindecătoare, care luptă cu succes împotriva diabetului zaharat se numara: rădăcina de brusture, frunza de dud, păpădia,
rădăcina și frunza de urzică, frunza de nuc, fructele de afin dar nu numai.
Rădăcina de Brusture
(Arctium lappa) conține cantităţi mari de insulină vegetală, fiind una dintre cele mai benefice plante în cazul glicemiei crescute. Aceasta, avand un continut bogat in inulina, are proprietatea de a scădea zahărul din sânge, fapt pentru care este un extraoedinar remediu pentru suferinzii de diabet.
Brusturele mai conţine de asemenea uleiuri eterice, substanţe amare, săruri minerale şi vitamine din complexul B, toate de mare ajutor în tratarea acestei boli.
Proprietățile sale detoxifiante, antioxidante şi antibacteriene, sunt utile atât în tratarea diabetului, cât și a tulburărilor hepatobiliare sau a bolilor reumatice.
Frunzele de Dud
(Morus alba / Morus nigra) au un puternic efect hipoglicemiant prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic. Conțin substante active importante, precum: glucozide, carbonat de
calciu, adenină, tanin și beta-caroten.
Proprietățile lor astringente si alcalinizante, le fac utile în tratamentul diabetului zaharat (ca si adjuvant), dar și pentru rezolvarea deranjamentelor stomacale și intestinale, avand actiune antidiareica.
Astfel ca, frunzele de dud, sunt recomandate si în ulcerul gastric și duodenal.
Păpădia
(Taraxacum officinale) prezintă acțiune generală de purificare a organismului ca urmare a unei diete neechilibrate și bogate în grasimi, fiind benefică în retenția de lichide. Are o puternică
influență asupra stării generale de sănătate a organismului, reglând cu succes totodată și nivelul glicemiei din sânge.
Papadia curăță pereții organelor interne de substanțe toxice și contribuie semnificativ la regenerarea celulară îmbunătățită.
De asemenea, mai are în compoziția sa acid ascorbic, tocoferol, tiamină, vitamina K, riboflavină, acid nicotinic, piridoxină, acid folic, acid pantotenic și alte vitamine importante din grupa B.
Păpădia deține proprietăți antibacteriene, de îmbunătățire a digestiei, adjuvante în bolile respiratorii și hepatice, crește imunitatea, elimină excesul de bilă și îmbunătățește procesele
metabolice în organism, contribuind astfel la scăderea în greutate. Principalul sau rol in tratarea diabetului zaharat, este acela de a imbunatatii metabolismul precum si de a stimula detoxifierea organismului.
Rădăcina și Frunza de Urzică
(Urtica dioica) este un remediu puternic folosit in special pentru tratarea bolilor de inimă, de rinichi și ficat, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
Nu doar că este un puternic detoxifiant, dar și o plantă foarte bună pentru oamenii care suferă de diabet sau din cauza obezității, pentru că are puternice proprietăți de scădere a nivelului glicemiei. Aceasta mărește diureza și favorizează eliminarea substanțelor toxice din sânge și din organism, stimulează secreția pancreatică, combate hipertensiunea arterială și tahicardia.
Frunza de Nuc
(Juglans regia) se utilizează de obicei in boli precum diabet, boli de inimă, urticarie, dermatită, psoriazis, pentru tratamentul rănilor și arsurilor, și foarte frecvent si împotriva căderii părului.
Frunzele de nuc conțin multe vitamine, glicozide, flavonoide, taninuri, saruri minerale și ulei esențiale, fiind astfel un complex de substanțe cu puternic efect de vindecare, ce tratează
afecțiunile cronice și acute, ameliorează inflamația și reface întreg corpul.
Ajută la scăderea zahărului din sânge și stimulează pancreasul, sprijină procesul de vindecare în cazul problemelor precum: boli cardiovasculare, ulcer la stomac, avitaminoză, infecții,
constipație, durere în gât, reumatism, gută, hemoroizi, artroză, artrită, boli ale sistemului genito-urinar și altele.
Frunzele si fructele de Afin
Afinul (Vaccinium myrtillus) este supranumit și “insulina verde” pentru diabetici.
Fructele au o concentrație scazută de zahăr, și datorită proprietăților sale ajută la scăderea nivelului de zahăr din sange. Totodată, frunzele și fructele de afin cresc acuitatea vizuală, au
efect antiseptic, antidiareic, astringent și sunt un bun antibiotic.
Fructele de afin sunt indicate în special persoanelor cu diabet non-insulino-dependent, însă este de ajutor si celor dependenți de insulină.
Afinele sunt bogate în acizi organici, minerale precum fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc si crom, vitamine, taninuri, alcool si ulei esențial, iar pentru asta, bolnavilor de diabet li se redomandă să consume afine pe tot parcursul anului și să bea decoct din frunze, ori fructe uscate.
Cercetarile au concluzionat că persoanele care manancă fructe și legume închise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, bolile hepatice,
cancerul, anemia, osteoporoza, și afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer.
Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
Spune-mi daca ti-a placut acest articol