Reguli si sfaturi privind alimentatia omului sanatos de la Dr. Valeriu Popa


Încălcarea legilor naturale care ne guvernează existența, duce la deteriorarea sănătății.
Asta au învățat oamenii care l-au cunoscut pe renumitul vindecător Valeriu Popa, un deschizător de drumuri în domeniul naturismului și bioenergeticii.
Datorită capacităților sale impresionante de vindecare, deopotrivă trupească și sufletească, toți cei care l-au întâlnit, au crezut pe deplin in puterea remediilor naturiste.
 
În cărțile și învățămintele sale se regăsesc o multitudine de sfaturi și reguli privind alimentația corectă, un aspect esențial pentru menținerea sau redobândirea sănătătii. Acesta susținea că o masă completă, chiar doua, combinând optim cele 6 gusturi, folosind alimente igienic preparate, este suficientă pentru menținerea vieții și rezistenței în fața bolilor.
Cele 2 mese trebuie servite regulat, la ore fixe, la un interval de 8 ore, deoarece acest fapt creează o poftă bunădigestie optimă și energie de muncă.
 

Dezavantajele unei alimentatii necorespunzătoare
 

Mesele servite la ore neregulate pot cauza indigestie, gaze, aciditate și tulburări nervoase.
 
În general, stomacul și colonul se controlează reciproc și împreună echilibrează și sunt echilibrate de
intestinul subțire. Mesele la ore regulate mențin acest echilibru și generează o forță digestivă optimă.
Este greșit a mânca înainte ca masa anterioară să fie complet digerată, deoarece prezența alimentelor care sunt incomplet digerate, alături de cele complet digerate în intestinul subțire și colon, creează indigestie, durere, reumatism și altele.
 

Cantitatea optimă a meselor

 
În ceea ce privește cantitatea hranei, nu există reguli fixe. Fiecare persoană are nevoie de o cantitate diferită în funcție de vârstă, apetit, gust, constituție fizică și munca desfașurată.
Însă există câteva reguli generale în legătură cu tipul alimentelor ce se consumă.
- De exemplu, o masă cu carne și alimente bogate în amidon trebuie terminată atunci când stomacul este pe jumătate plin.
- După o masă ușoară cu legume, stomacul trebuie să fie trei sferturi plin.
 
Aceste norme nu sunt obligatorii pentru persoanele tinere cu un apetit și o digestie bună, sau pentru
cele care desfășoară o muncă grea. Aceștia sunt liberi să mănânce atât cât au nevoie.
De asemenea, în sezonul de iarnă, când digestia este foarte puternică, aceste reguli nu pot fi urmate.
Insa, in general, Valeriu Popa, recomanda, in special celor cu probleme de sanatate, sa se ridice de la masa cu 5 minute inainte de a se simti satuli, iar o zi de post cu apa pe saptamana, el o considera o pauza binefacatoare si vindecatoare pentru organism.
 

Alimentele contradictorii și efectele acestora asupra noastră

 
În momentul în care se respectă regulile de compatibilitate a alimentelor, digestia este îmbunătățităfără simptome ca balonare, arsuri, reflux gastroesofagian, sau alte probleme.
Există alimente care nu trebuie asociate la o masă, deoarece pot provoca reacții negative, sau pot crea efecte otrăvitoare în organism, iar acumularea lor, poate avea ca rezultat tulburări ale sângelui, anemie, boli de piele, probleme abdominale, îmbolnăvirea ficatului și splinei, depresii, amețeli, edem, vomă, afectiuni ale inimii și altele.
 

Exemple de asocieri incorecte, chiar toxice, ale alimentelor
 

Valeriu Popa enumera in scrierile sale o serie de asocieri alimentare nepotrivite, care este indicat a se evita. 
Laptele consumat împreună cu peștele la aceeași masă, provoacă o sudație puternică în sistemul colector precum si intoxicatii, deranjand metabolismul. Deși nu apar simptome imediate, după o perioadă
de timp, efectul otrăvitor se acumulează în corp. Persoanele cu o digestie foarte bună nu sunt afectate.
Consumul de lapte și carne împreună la aceeași masă are de asemenea efecte negative, deși mai puțin dăunătoare.
Fasolea, soia sau lintea neagră nu se consumă împreună cu laptele, deoarece acestea cauzeaza tulburări ale sângelui ducand chiar la orbire.
Ridichea, usturoiul și busuiocul nu trebuie mâncate în același timp cu laptele, pentru că provoacă boli de piele și lepră.
Toate citricele și fructele acre sunt strict interzise a se asocia cu laptele, în special lămâia, mango, nuca, chitra, pruna, nuca de cocos și rodia. Acestea provoacă slăbiciune fizică, atacuri de inimă, căderea părului, coșuri și febră.
Carnea de porc, vită, oaie sau pește, nu se va consuma împreună cu miere, melasă, susan, lapte, linte neagră sau ridiche. Deși nu există o reacție imediată, după o perioadă de timp, aceste combinații pot provoca orbire sau pierderea auzului, tulburări ale vocii, tremurături și pot contribui la un atac de inimă.
Mierea, în special de la albinele sălbatice, este interzisă a se utiliza cu alimente sau băuturi fierbinți, deoarece temperatura ridicată o face toxică.
Băuturile fierbinți și reci luate împreună sunt de asemenea dăunătoare, provocând colici abdominale și boli de piele.
Alimentele prăjite care conțin amidon sunt si ele foarte dăunătoare, provocând aciditate și intoxicari ale sângelui.
 
Aceste combinații de alimente sunt considerate periculoase în general. Cei fără rezistență vor avea o reacție puternică, în timp ce persoanele care desfășoară munci grele sunt foarte rezistente fizic, avand o digestie bună, prin urmare, vor reacționa foarte puțin.
Consumate în cantități mici și nu prea frecvente, aceste combinații de alimente pot să nu provoace nici o reacție.
Numai folosirea constantă poate deveni un pericol pentru organism.
 
Astfel, în stabilirea dietei, se vor evita aceste asocieri, fiind benefica consumarea acestor alimente, insa, separat.
 
În concluzie, ca regulă generală, se vor evita asocieri precum:
 
Lapte și alimente sărate
Lapte și pește sau carne
Laptele și leguminoasele precum fasole, soia, sau linte neagră
Lapte și ridiche, usturoi sau busuioc
Carne și miere, melasă, susan, ridiche sau linte neagră
Miere și alimente sau băuturi fierbinți
Băuturi reci și fierbinți împreună
Preparate prăjite din alimente cu amidon în compoziție.
 
Alte reguli privind combinarea corecta a alimentelor, puteti afla si vizualizand materialul video de mai jos


Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol