Reteta miraculoasa a Mariei Treben pentru vindecarea psoriazisului


Deși este considerata din punct de vedere medical o boală cronică incurabilă, psoriazisul poate fi tratat pe cale naturală cu ajutorul unei rețete dezvăluite de către renumita botanistă și autoare austriacă, Maria Treben, în cartea sa, "Sănătate din farmacia Domnului". 
Cunoscută drept o specialistă în domeniul tratamentelor pe bază de plante, autoarea publică o rețetă de ceai, alcătuita din 10 plante medicinale, cu rezultate foarte bune, mai ales daca se urmeaza in paralel si cateva reguli alimentare, precum si un tratament extern.
 

Ce este Psoriazisul?

Există cinci tipuri diferite de psoriazis, dintre care, de departe, cel mai frecvent întâlnit este psoriazisul în plăci, de care suferă aproximativ 80% dintre bolnavi. Această formă particulară (cunoscută și sub denumirea de „psoriazis vulgaris”) se manifesta de obicei sub forma unor pete roșiatice proeminente ale pielii, care sunt adesea acoperite de solzi alb-argintii. 
                                                                                                                        
Aceste leziuni, se găsesc cel mai frecvent pe coate, genunchi, scalp, sau uneori, în zona inferioară a spatelui bolnavului, însă, nu sunt limitate la aceste zone particulare, ci pot apărea oriunde pe cap, trunchi sau membre.
 
Celelalte tipuri mai puțin frecvente de psoriazis sunt:
- Psoriazisul gutat - care se caracterizează prin mici pete roșii pe piele;
- Psoriazisul eritrodermic - caracterizat printr-o roșeață larg răspândită;
- Psoriazisul inversat - cel în care bolnavul poate găsi mici leziuni roșii netede care se formează în faldurile pielii de pe întreg corpul;
- Psoriazisul pustular - caracterizat prin pete de piele roșie în centrul cărora pot să fie pustule albe.
 
Indiferent de tipul particular de psoriazis de care suferă un individ, boala provoacă de obicei, mâncărimi foarte puternice și un disconfort ce poate provoca durere ușoară până la severă, ceea ce îl poate împiedica pe bolnav să ducă o viață normală.
 

Ce cauzează Psoriazisul? 

Potrivit autoarei Maria Treben, boala ia naștere din cauza unei dereglări a funcționării ficatului. Prin urmare, este utila in tratament, o dietă strictă pentru ficat, pe lângă utilizarea plantelor.
 

Regim alimentar recomandat

Alimente interzise:

- mezelurile, carnea de porc, afumăturile, cârnații și preparatele ce le conțin
- acriturile, oțetul, vinul, mustul, merele crude, citricele, coacăzele, fructele de pădure și sucurile lor
- ciocolata, cafeaua naturală, cacaoa și mierea de albine
- toate tipurile de pește și carne de conservă, peștele afumat
- legumele cu păstăi ca mazărea, fasolea și lintea
- orice fel de alcool
- toate condimentele
- fumatul
 

Alimente indicate:                                                                                  

- laptele și produsele lactate, salatele acrite cu iaurt
- carnea slabă de pasăre, vițel, carnea fiartă de vacă, pește proaspăt sau congelat
- legume ușoare, fierte sau coapte, fără sare
- compot de mere ca înlocuitor al fructelor crude (zilnic)
- ouă moi sau ochiuri românești
- ulei crud, preferabil de masline
 

Rețeta miraculoasă de ceaiuri 

Analizând toate implicațiile acestei boli, vindecătoarea austriacă a realizat că numai plantele depurative și detoxifiante pot vindeca o asemenea maladie. 
Cu ani în urmă aceasta a reușit să trateze o femeie în vârstă de 38 de ani, a cărei piele era de la gât în jos crăpată și trecea prin suferințe interminabile. Medicii îi domoliseră puțin chinurile înfașurând-o până la gât într-un sac de nailon, pentru a permite pielii să se înmoaie prin transpirație, insa fara rezultate spectaculoase. Dupa folosirea ceaiului alcătuit de cercetătoare, concomitent cu regimul alimentar corespunzător, rezultate miraculoase au aparut în decursul a jumătate de an.
 

Reteta tămăduitoare folosita de autoare

10 gr de scoarță de stejar
20 gr de coajă de nucă
20 gr de coada-șoricelului
20 gr de fumărică (fumăriță)
30 gr de gălbenele (filimică)
30 gr de rostopască
30 gr de scoarță de salcie
30 gr de ventrilică (ventricea)
40 gr de barba-popii (crețușcă)
50 gr de urzici
 

Mod de preparare și administrare

Se amestecă bine toate plantele și se foloseste o linguriță cu vârf de plante la o ceașcă de apă. Plantele se oparesc și se lasă la infuzat timp de 2-3 minute. Se bea din acest ceai pe întreg parcursul zilei, între 1,5 și 2 litri, câte o înghițitură, pentru a permite ceaiului să fie asimilat și prelucrat imediat de către organism. Este de preferat ca plantele folosite la preparare, să fie proaspete.
 

Tratamentul pentru uz extern

În paralel cu tratamentul intern, se recomanda si o alifie pentru uz extern ce are ca si ingredient principal rostopasca proaspătă.
Planta bine spălată se trece prin storcătorul electric și se prepară prin frecare o alifie în proporția de 5 grame de suc de rostopască la 50 de grame de osânză. Unguentul se păstrează la frigider și se folosește de 2 ori pe zi. 
Pentru alinarea mâncărimilor se recomanda si băi cu nalbă și coada-calului. Băile generale cu adaos de infuzie de coada-calului și nalbă contribuie la însănătoșire, aceste procedee fiind tratamente adjuvante și în neurodermită.
Plantele se amestecă în părți egale și se pun peste noapte la macerat în apă rece. Se folosesc
200 gr. amestec pentru o baie, iar durata băii se recomanda a fi de cel putin 20 de minute. Inima trebuie să stea în afara apei.
 

Un alt tratament cu rezultate rapide (15 zile)

Se prepară un unguent din untură de porc netopită (transformată în pastă) și tot atâta sulf (pucioasă) și se ține la întuneric.
Se face apoi un ceai din două linguri de mărul-lupului la o cană cu apă, care se fierbe timp de 5-10 minute, dupa care se strecoară. În fiecare seară se spală locurile afectate cu acest ceai călduț, iar după ce pielea se usucă puțin, se unge cu crema de sulf.
Tratamentul se administrează până la vindecarea totală, iar în timpul acestuia nu este indicată spălarea cu apă și săpun pe partea afectată de psoriazis.
 

Tratament din popor cu rezultate spectaculoase

Un alt tratament, folosit cu succes in trecut, pentru psoriazis, presupune consumul de lapte proaspăt de capră, oaie sau vacă, timp de 30 de zile. În această perioadă se mai pot consuma doar sucuri de legume și fructe, în orice cantitate.
Concomitent cu băile cu zer de lapte sau cataplasmele cu brânză proaspătă nesărată (care se aplică între 6 ore și 2 zile), acest tratament face să dispară toate rănile, lăsând pielea elastică și fără cicatrice.
 
În concluzie, administrarea internă a ceaiului, concomitent cu tratamentele externe și alimentația corespunzătoare, precum și o atitudine pozitivă și credința în plantele medicinale din farmacia Domnului, această boală ce provoacă atât de multă suferință în întreaga lume, poate fi invinsa.
Noi vă dorim multă sănătate și vă așteptăm în secțiunea de comentarii cu impresii si tratamente proprii care v-au fost de folos in aceasta afectiune

 


Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol