Sucul de varză, leacul cu proprietăți vindecătoare miraculoase


Varza este un super aliment extrem de bogat în vitamine și minerale, fiind foarte cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătății.
Sucul de varză este o adevărată mixtura de vitamine, la care se mai adaugă printre altele și calciu, fier sau potasiu. Antioxidanții din conținutul său, precum și ingredientul activ numit glutaminăsunt responsabili pentru cele mai importante calități vindecătoare ale verzei.
Extrăgând sucul, îndepărtăm fibrele, însă acest fapt eliberează nutrienții legumei într-o formă mult mai concentrată. Consumul de suc nu dă senzație de sațietate, putând astfel consuma mult mai multă varză decât ar fi posibil în forma sa solidă. Dintr-o varză medie se obțin aproximativ 3 căni de suc.
 

Beneficiile sucului de varză

 
Acest mix extraordinar de vitamine si minerale continut in varza, nu este bun numai pentru sănătate, ci, face minuni și pentru piele și păr.
Datorită antioxidanților din compoziție, și a vitaminelor K, C și E, varza ajută la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii. Poate elimina radicalii liberi de pe suprafața pielii și eventual, reduce semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și petele, oferind în același timp strălucire pielii.
Radicalii liberi sunt principala cauză a bolilor precum cancerul și problemele cardiace, iar aceste vitamine sunt esențiale atât pentru menținerea sănătății foliculilor de păr, cât și a scalpului.
Sulful din componența sucului de varză ajută în prevenirea căderii părului, întărește firul și ajută la regenerarea acestuia, iar vitamina E conferă părului strălucire și suplețe.
Rănile de la nivelul pielii, ulcerațiile, arsurile, erupțiile cutanate, guta, sau chiar psoriazisul, se
tratează prin bandajare locală cu foi de varză.
Numeroase studii au arătat că sucul proaspăt de varză a fost eficient în tratamentul unor tipuri de cancer și ulcerații în tractul digestiv.
Consumul unui litru de suc de varză proaspătă pe zi, timp de trei săptămâni, ne ajută să obținem cele mai bune rezultate în tratamentul ulcerului peptic. Aminoacidul numit glutamină din componența verzei, hrănește astfel celulele tubului digestiv.
Acidul lactic din sucul de varză echilibrează flora intestinală, curăță și menține sănătatea colonuluiajutând semnificativ la tratarea colitei și a sindromului de colon iritabil.
 
Sucul are totodată un efect ușor laxativ, eficient in stimularea tranzitului intestinal, fapt ce previne sau tratează constipația.
De asemenea, clorofila de calitate superioară prezentă în varză, are un efect vindecător în cazul persoanelor anemice, prin faptul că reface sângele.
Potrivit specialiștilor, sucul de varză ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar prin acest proces de detoxifiere se obține o piele fermă și strălucitoare, datorită “mineralelor de frumusețe”, cum sunt numite sulful și siliciul, aflate în componența verzei.
Există o cantitate semnificativă de iod găsită în varză, ceea ce înseamnă că sucul obținut din această legumă poate ajuta la reglarea și monitorizarea glandei tiroide și a producției de hormoni. Numeroase persoane prezintă deficit de iod, în special in România, din cauza lipsei acestuia din sol. Pentru a reduce șansele de a dezvolta hiper sau hipotiroidism, consumul sucului este o metodă foarte bună de prevenție.
 

Suc calmant pentru sănătatea stomacului

 
Pentru că sucul brut de varză nu are un gust tocmai pe placul tuturor, vă vom oferi o rețetă cu ajutorul căreia consumul acestei minunate legume vindecătoare va fi o reală plăcere.
Soiul de varză roșie ar putea fi folosit mai des, aceasta având un gust mai dulceag.

Ingrediente:
- ¼ de varză
- 4 frunze de salată verde
- ¼ de rădăcină de țelină
- 1 măr mare
- 1 rădăcină de ghimbir de 3 cm (sau turmeric)
 
Ingredientele se spală, se curăță și se taie la dimensiunea potrivită storcătorului, iar după procesare se consumă sucul proaspăt.
 
Sucul are un conținut ridicat de L-glutamină, un aminoacid care este necesar pentru multe funcții, cum ar fi sinteza proteinelor, echilibrul pH-ului și energia. Este foarte benefic pentru mucoasa intestinală, mărul și ghimbirul având de asemenea proprietăți calmante pentru stomac.
 
Chiar dacă este foarte accesibilă, varza nu trebuie consumată în exces, astfel încât abuzul poate provoca tulburarea stomacului, balonarea, greața, flatulența sau colica intestinală.
Diareea sau aciditatea crescută a sucului digestiv se numără de asemenea printre reacțiile adverse ale consumului în exces ale acestei legume.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol