Usturoiul verde, leguma de leac a primaverii care sustine sistemul cardiovascular


Usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, sau un supliment delicios pentru o dietă hrănitoare, ci este și un leac vechi ce ajută în tratarea a peste 60 de afecțiuni.
Acest lucru se datorează în principal conținutului de alicină, substanță cu un puternic efect antibioticdar și unui adevărat complex de vitamine (A, B1, B2, C) și substanțe minerale, printre care: fier, sulf, potasiu, fosfor, siliciu, calciu, iod și mangan.
 

Beneficiile consumului de usturoi verde
 

Usturoiul verde este cel mai vechi remediu împotriva cheagurilor și a trombozei arteriale, și se numără printre cele mai eficiente alimente anticancerigene, ajutând la neutralizarea efectelor fumatului și la reducerea incidenței cancerului pulmonar.
Acesta reprezintă un puternic tonifiant general și sedativ, crescând mecanismele de apărare naturală a organismului. Este un stimulator eficient pentru sistemul imunitar, prevenind și tratând problemele respiratorii în același timp.
Această legumă aromată combate anemia și ajută în cazul deficitului de globule roșii din sânge. Proprietățile sale anti-inflamatorii ajută la calmarea iritațiilor cauzate de inflamații la nivelul intestinului, contribuind astfel la grăbirea digestiei și la eliminarea disconfortului, asigurând totodată un echilibru bacterian adecvat al florei intestinale.
Fiind un bun diuretic, usturoiul verde poate contribui la eliberarea rinichilor și curățarea mai eficientă a sângelui din ficat, îmbunătățind astfel sănătatea generală.
Usturoiul ajută în prevenirea infarctului de miocard și a atacului cerebral, prin reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și prin împiedicarea formării cheagurilor de sânge.
 

Tinctura de usturoi verde, pentru curățarea arterelor
 

Ingrediente:
 
-o legătură de usturoi verde (3 fire)
-200 ml alcool rafinat
-3 fire de mentă proaspătă
 
Mod de preparare:
 
Usturoiul se spală bine și se macină fin cu ajutorul unui blender. Compoziția rezultată se toarnă peste alcoolul rafinat și se lasă la macerat pentru 7 zile, după care se strecoară printr-un tifon dublu.
Se prepară 50 ml de infuzie din menta verde, care se strecoară și se toarnă peste amestecul macerat de usturoi, apoi se depozitează la rece, în sticluțe de culoare închisă.
 
Administrare:
 
Se iau câte 10 picături de tinctură la o oră după mesele principale, timp de 10 zile. Tratamentul se poate relua la fiecare 30 de zile.
Are efecte imediate, curățând arterele, scăzând tensiunea și contribuind astfel la tonifierea sistemului cardiovascular.
 
Știm cu toții că este extrem de important să ne hrănim cu fructe și legume autentice, proaspete, iar usturoiul se încadrează cu succes în această categorie a hranei vii.
Pentru a ne bucura cât mai des de proprietățile sale, și pentru că apare numai câteva săptămâni pe an, usturoiul verde se păstrează împachetat într-un prosop de hârtie umed, pus apoi într-o pungă de plastic, și depozitat în frigider. Astfel vom menține usturoiul verde proaspăt și gustos timp de cel puțin o săptămână.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook
 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol