Biscuiti de ovaz digestivi
Ingrediente:
150 gr. unt
2 oua
1 pliculet praf de copt
fulgi de cocos (dupa dorinta si gust)
esenta de vanilie
150-200 gr. faina de ovaz
fulgi de ovaz (50 de grame)
50-100 gr. indulcitor natural de agave (sau alt indulcitor natural)
stafide (sau bucati de curmale)
seminte de in
Mod de preparare
Se omogenizeaza toate ingredientele, incepand cu untul care se pune langa o sursa de caldura pentru a se topi putin. Se adauga treptat ouale, faina de ovaz, fulgii de cocos, indulcitorul, praful de copt, fulgii de ovaz si semintele de in. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie foarte tare.
Se formeaza biscuiti pe hartia de copt, cu o lingura si se pune in mijloc o stafida (hidratata putin in apa in prealabil) sau bucati de curmale. Tava se baga la cuptorul incins bine.
Se lasa la cuptor cat mai putin pentru a pastra cat mai mult din proprietatile ingredientelor. Pentru referinta, se pot lasa maxim 15 min. Dupa primele 5 minute se poate urca tava pe un etaj superior, sau se pot intoarce biscuitii pentru a se rumeni pe ambele parti.
Acesti biscuiti au un continut bogat de fibre si se pot servi ca gustare sau la micul dejun impreuna cu lapte de orez, de migdale, de soia, etc.
Datorita continutului bogat de fibre pot fi considerati niste biscuiti digestivi, care ajuta in cazul afectiunilor digestive.
Spune-mi daca ti-a placut acest articol