Biscuiti de ovaz digestivi


Ingrediente:

150 gr. unt
2 oua
1 pliculet praf de copt
fulgi de cocos (dupa dorinta si gust)
esenta de vanilie
150-200 gr. faina de ovaz
fulgi de ovaz (50 de grame)
50-100 gr. indulcitor natural de agave (sau alt indulcitor natural)
stafide (sau bucati de curmale)
seminte de in

Mod de preparare

Se omogenizeaza toate ingredientele, incepand cu untul care se pune langa o sursa de caldura pentru a se topi putin. Se adauga treptat ouale, faina de ovaz, fulgii de cocos, indulcitorul, praful de copt, fulgii de ovaz si semintele de in. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie foarte tare.

Biscuiti digestivi de ovaz

Se formeaza biscuiti pe hartia de copt, cu o lingura si se pune in mijloc o stafida (hidratata putin in apa in prealabil) sau bucati de curmale. Tava se baga la cuptorul incins bine.

Se lasa la cuptor cat mai putin pentru a pastra cat mai mult din proprietatile ingredientelor. Pentru referinta, se pot lasa maxim 15 min. Dupa primele 5 minute se poate urca tava pe un etaj superior, sau se pot intoarce biscuitii pentru a se rumeni pe ambele parti.

Acesti biscuiti au un continut bogat de fibre si se pot servi ca gustare sau la micul dejun impreuna cu lapte de orez, de migdale, de soia, etc.

Datorita continutului bogat de fibre pot fi considerati niste biscuiti digestivi, care ajuta in cazul afectiunilor digestive.

 

Biscuiti de ovaz

 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol

 
 



Bors traditional cu efecte vindecatoare exceptionale - Supa acra de sfecla rosie

În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și 

Detalii

Maioneza de post din Avocado / Reteta si Beneficii asupra sănătății

Dacă citim eticheta maionezei din comerț, vom rămâne surprinși de câți aditivi conține, alături de alte 

Detalii

13 Retete de Post cu Urzici care Curata si Reimprospateaza Sangele

Cunoscuta planta binefăcătoare a primăverii, urzica, se folosea cu multe secole în urmă în special pentru 

Detalii

Alunul

  Compozitie -polifenoli( miricetina, leucoantociani, acid cafeic); -acizi fenol carbonici( acid clorogenic), flavonoide(...

Detalii

Rocoină

Rocoina este o planta erbacee care face parte din fam. Cariophyllaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele...

Detalii

Urzică vie

Urzica vie este o planta care face parte din fam. Urticaceae si mai este cunoscuta in popor si sub urmatoarele denumiri: urzică...

Detalii

Usturoiul verde, leguma de leac a primaverii care sustine sistemul cardiovascular

Usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, sau un supliment delicios pentru o dietă...

Detalii

Colorant natural din păpădie, planta cu multiple virtuti terapeutice

Câți dintre noi nu am făcut întrecere de suflat în puf de păpădie în copilărie? Sau am împletit mândre 

Detalii

Untișorul, planta care distruge bacteriile și tratează hemoroizii

Untișorul (Ficaria Verna), sau grâușorul în termeni populari, este acea plantă micuță de pădure care...

Detalii