Hrean ras la borcan cu otet si miere


Infectii ale tractului respirator superior( raceala, gripa, sinuzita etc)    Sinuzită    Sistemul imunitar    Sistemul osos    Aparat respirator( Sistem respirator)   

Nu poate sa te prinda iarna fara sa pui un borcan de hrean cu otet si miere la pastrat pentru sezonul rece.
Tinut in camara, la racoare, sau la frigider, hreanul cu otet si miere, se poate pastra cateva luni, timp in care, te poti bucura de un aliat de nadejde impotriva gripei si al racelii precum si al afectiunilor respiratorii.

Pentru a prepara hrean la borcan cu otet si miere, avem nevoie de:

200 gr. hrean
1 lingura ras de sare
2 linguri generoase de miere
2 linguri de otet de 9 gr
50 ml. apa

Hreanul se spala si se curata de coaja, dupa care se da prin razatoarea fina. Se adauga, apa, otetul, sarea si mierea, dupa care se amesteca foarte bine pana se dizolva de tot mierea si sarea. Se pune in borcan si se da la rece.

Consumat in sezonul rece, alaturi de sosusi, tocanite, sau alaturi de orice alt fel de mancare preferam, hreanul intareste sistemul imunitar si tine gripa si raceala la distanta. Nici aparatul respirator afectat adesea pe perioada iernii, nu ramane indiferent la consumul hreanului. 

Deoarece hreanul se gaseste proaspat si iarna, se recomanda sa nu se faca o cantitate prea mare o data.

Fiind iritant, hreanul se recomanda sa se consume cu precautie de persoanele cu sensibilitate gastro-intestinala, ulcer sau gastrita.

 

 

 

 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol

 
 



Bors traditional cu efecte vindecatoare exceptionale - Supa acra de sfecla rosie

În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și 

Detalii

Maioneza de post din Avocado / Reteta si Beneficii asupra sănătății

Dacă citim eticheta maionezei din comerț, vom rămâne surprinși de câți aditivi conține, alături de alte 

Detalii

13 Retete de Post cu Urzici care Curata si Reimprospateaza Sangele

Cunoscuta planta binefăcătoare a primăverii, urzica, se folosea cu multe secole în urmă în special pentru 

Detalii

Mujdeiul dulce de ceapă – Sosul de post care protejează inima și îmbunătățește sănătatea mintală

Știm cu toții cât de gustoasă este ceapa, dar nu mulți pun accent pe beneficiile pe care aceasta le oferă 

Detalii

Alunul

  Compozitie -polifenoli( miricetina, leucoantociani, acid cafeic); -acizi fenol carbonici( acid clorogenic), flavonoide(...

Detalii

Rocoină

Rocoina este o planta erbacee care face parte din fam. Cariophyllaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele...

Detalii

Urzică vie

Urzica vie este o planta care face parte din fam. Urticaceae si mai este cunoscuta in popor si sub urmatoarele denumiri: urzică...

Detalii

Usturoiul verde, leguma de leac a primaverii care sustine sistemul cardiovascular

Usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, sau un supliment delicios pentru o dietă...

Detalii

Colorant natural din păpădie, planta cu multiple virtuti terapeutice

Câți dintre noi nu am făcut întrecere de suflat în puf de păpădie în copilărie? Sau am împletit mândre 

Detalii

Untișorul, planta care distruge bacteriile și tratează hemoroizii

Untișorul (Ficaria Verna), sau grâușorul în termeni populari, este acea plantă micuță de pădure care...

Detalii