Hrean ras la borcan cu otet si miere


Infectii ale tractului respirator superior( raceala, gripa, sinuzita etc)    Sinuzită    Sistemul imunitar    Sistemul osos    Aparat respirator( Sistem respirator)   

Nu poate sa te prinda iarna fara sa pui un borcan de hrean cu otet si miere la pastrat pentru sezonul rece.
Tinut in camara, la racoare, sau la frigider, hreanul cu otet si miere, se poate pastra cateva luni, timp in care, te poti bucura de un aliat de nadejde impotriva gripei si al racelii precum si al afectiunilor respiratorii.

Pentru a prepara hrean la borcan cu otet si miere, avem nevoie de:

200 gr. hrean
1 lingura ras de sare
2 linguri generoase de miere
2 linguri de otet de 9 gr
50 ml. apa

Hreanul se spala si se curata de coaja, dupa care se da prin razatoarea fina. Se adauga, apa, otetul, sarea si mierea, dupa care se amesteca foarte bine pana se dizolva de tot mierea si sarea. Se pune in borcan si se da la rece.

Consumat in sezonul rece, alaturi de sosusi, tocanite, sau alaturi de orice alt fel de mancare preferam, hreanul intareste sistemul imunitar si tine gripa si raceala la distanta. Nici aparatul respirator afectat adesea pe perioada iernii, nu ramane indiferent la consumul hreanului. 

Deoarece hreanul se gaseste proaspat si iarna, se recomanda sa nu se faca o cantitate prea mare o data.

Fiind iritant, hreanul se recomanda sa se consume cu precautie de persoanele cu sensibilitate gastro-intestinala, ulcer sau gastrita.

 

 

 

 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol

 
 



Hrean ras la borcan cu otet si miere

Nu poate sa te prinda iarna fara sa pui un borcan de 

Detalii

Mierea cu nuci si scortisoara - amestecul delicios cu efecte miraculoase

Amestecul de miere, nuci si scortisoara are, pe langa o multime de beneficii si un gust extraordinar de bun, ceea ce il face agreat in primul rand...

Detalii

Bors din ierburi de primavara cu efect tamaduitor

Fiind in plin sezon al verdeturilor de primavara e bine sa ne bucuram cat mai mult de darurile pe care acest minunat anotimp ni le ofera, si...

Detalii

Măceș

Măceșul este un arbust care face parte din fam. Rosaceae si il regasim in popor sub urmatoarele denumiri: cacadâr, răsură, mărăcine, laba-mâței, rug,...

Detalii

Păducel

Păducelul este un arbust care face parte din fam. Rosaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele denumiri: păducel...

Detalii

Porumbar

Porumbarul este un arbust care face parte din fam. Rosaceae si il regasim in popor sub urmatoarele denumiri: mărăcine,...

Detalii

Sucul de varză, leacul cu proprietăți vindecătoare miraculoase

Varza este un super aliment extrem de bogat în vitamine și minerale, fiind foarte cunoscută pentru efectele...

Detalii

Fructele de Păducel, leacul miraculos al inimii bolnave

“Farmacia naturii” ne oferă cel mai puternic leac pentru mentinerea si îmbunătățirea...

Detalii

Beneficiile nebănuite ale rădăcinii de cicoare

Deși este cunoscută încă din Egiptul antic, când se folosea în medicina populara, rădăcina de 

Detalii