Hipercolesterolemie
Colesterolemie
Colesterol
Deficit al sistemului imunitar
Hiperglicemie
Osteoporoză
Cancer
Digestie lenesa
Depresie
Anxietate
Stomac
Circulatia sanguina
Dacă citim eticheta maionezei din comerț, vom rămâne surprinși de câți aditivi conține, alături de alte ingrediente nesănătoase, care nu ne sunt necesare, fiind folosite în special pentru a o face stabilă la raft.
Maioneza cu avocado este o alternativă sănătoasă, ultra cremoasă, bogată și aromată! Avocado îi dă o textură fină și o culoare verde strălucitoare, dar mai ales un gust desăvârșit.
Avocado – beneficii
Avocado este considerat de nutriționiști un aliment complet, fiind recomandat datorită conținutului excepțional și calităților sale nutritive.
Acesta susține buna funcționare a organismului datorită celor 18 aminoacizi din compoziție, scade riscul bolilor cardiovasculare prin conținutul său de acid folic (vitamina B9), potasiu și vitamina B6, și de asemenea reglează nivelul glicemiei din sânge, datorită grăsimilor sănătoase pe care le conține.
Avocado nu conține colesterol și sare, și este sărac în grăsimi saturate. El înglobează grăsimi bune (mononesaturate), care cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), sprijinind buna funcționare a inimii.
Acesta este o sursă de betacaroten, luteină și antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor, împiedică declanșarea diverselor tipuri de cancer, și previne totodată apariția osteoporozei, prin faptul că oferă organismului 25% din necesarul zilnic de vitamina K.
Avocado sprijină buna funcționare a sistemului imunitar şi a celui nervos, datorită conținutului în proteina glutation, cunoscută și sub numele de “proteina vieții”.
Acest fruct conține mai multă fibră naturală decât orice alt fruct, fapt pentru care oferă sprijin digestiei și ajută organismul să absoarbă în totalitate nutrientii din alimente. De asemenea, conține fitonutrienți care protejează mucoasele tractului digestiv de bacteriile numite streptococi.
Alimentele care conțin cantități mari de folați, precum avocado, contribuie la reducerea riscului de apariție a stărilor anxioase și a depresiei.
Avocado contribuie la echilibrarea producției hormonilor T4 și T3, prin conținutul său de cupru într-o formă ușor asimilabilă, iar glucoza naturală din compoziția sa calmează nervii sensibili din organism, care au fost iritați de neurotoxinele virușilor, în cazul unor infecții.
Rețeta de maioneză vegană
Ingrediente:
- 1 avocado mediu (suficient de copt pentru a-l decoji și zdrobi ușor)
- 1 linguriță de oțet de mere (sau oțet alb)
- 2 lingurițe suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de usturoi tocat
- 2-3 linguri ulei de avocado (sau ulei de măsline)
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare:
Tăiem avocado în jumătate, îndepărtăm sâmburele din centru, și scoatem pulpa cu o lingură. Îl punem într-un blender și adăugăm restul ingredientelor, după care mixăm bine, până la omogenizare.
Alternativ, avocado se poate pasa cu o furculiță, caz în care maioneza va ieși puțin mai groasă.
Chiar dacă nu trebuie neapărat să folosim un robot de bucătărie, acesta face întregul proces mult mai ușor. Doar se pun toate ingredientele în aparat, se pornește, și maioneza este gata!
Putem de asemenea să folosim și un blender vertical.
Dacă vrem ca maioneza să fie și mai cremoasă, după mixare mai adăugăm o lingură de ulei de măsline sau de avocado.
Potrivim cu sare după gust, și putem adăuga și piper, după preferințe.
Se păstrează într-un recipient de sticlă, închis ermetic (sau cu o folie de prospețime deasupra, pentru a se evita oxidarea.
Se depozitează la frigider, și se consumă în maxim 3-4 zile de la preparare.
Bucurați-vă de această maioneză fără ouă, ca si sos, sau pentru sandvișuri și dressing la salate.
Este sățioasă și vă ajută să treceți mai ușor peste perioada postului! Pofta buna!
Spune-mi daca ti-a placut acest articol
În perioadele reci, mai ales în timpul iernii, când alimentația este mai săracă în vitamine și
Detalii
Dacă citim eticheta maionezei din comerț, vom rămâne surprinși de câți aditivi conține, alături de alte
Detalii
Cunoscuta planta binefăcătoare a primăverii, urzica, se folosea cu multe secole în urmă în special pentru
Detalii
Compozitie
-polifenoli( miricetina, leucoantociani, acid cafeic);
-acizi fenol carbonici( acid clorogenic), flavonoide(...
Detalii
Rocoina este o planta erbacee care face parte din fam. Cariophyllaceae si mai este cunoscut in popor si sub urmatoarele...
Detalii
Urzica vie este o planta care face parte din fam. Urticaceae si mai este cunoscuta in popor si sub urmatoarele denumiri: urzică...
Detalii
Usturoiul verde nu este numai un semn timpuriu al florilor de primăvară, sau un supliment delicios pentru o dietă...
Detalii
Câți dintre noi nu am făcut întrecere de suflat în puf de păpădie în copilărie? Sau am împletit mândre
Detalii
Untișorul (Ficaria Verna), sau grâușorul în termeni populari, este acea plantă micuță de pădure care...
Detalii