Ulei de masline aromat cu usturoi si busuioc
Infectii ale tractului respirator superior( raceala, gripa, sinuzita etc) Ulcer gastric Stomac Sistemul digestiv
Uleiul de masline aromat cu busuioc si usturoi, se face ca si Uleiul aromat cu busuioc doar ca se adauga si catei de usturoi, curatati, spalati si bine stersi de apa cu servete de hartie, pentru a nu fermenta si boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta.
Dupa ce se pun toate ingredientele intr-un borcan sau sticla, se acopera bine cu ulei de masline si se lasa 2-3 saptamani, la racoare pentru ca aromele sa se lase in ulei. Dupa perioada de aromatizare, se strecoara uleiul si se poate lasa o singura crenguta de busuioc, pentru aspect. Este bine de stiut ca uleiul trebuie sa acopere bine ingredientele, pentru a nu se degrada, sau a prinde mucegai.
Uleiul aromatizat se poate folosi, la salate ca si dressing, pentru bruschete, sau la sosuri.
Uleiul de masline crud are efect emolient, laxativ, stomahic, beneficiile sale impotriva ulcerului si a gastritei fiind recunoscute. Busuiocul este un excelent stimulant al sistemului imunitar, avand efecte tonice, stomahice, antidepresive, carminative. Usturoiul este un extraordinar antiseptic, antimicrobian si antibacterian, facandu-l un aliat de nadejde in gripe, raceli, infectii microbiene.
Spune-mi daca ti-a placut acest articol