Fructele de Păducel, leacul miraculos al inimii bolnave


“Farmacia naturii” ne oferă cel mai puternic leac pentru mentinerea si îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, un foarte bun tratament împotriva hipertensiunii arteriale, sub forma unui
arbust spinos, frumos împodobit cu fructe mici și roșii, si anume, păducelul.
Aceste bobițe dulci-acrișoare, ce sunt folosite de altfel și într-o mulțime de preparate culinare, susțin normalizarea colesterolului, prezentând în același timp puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și de ameliorare a tulburărilor digestive.
 

Conținut

Păducelul, este cunoscut pentru rolul său important de susținere a funcțiilor inimii, de îmbunătățire a circulației sanguine și de stopare a acțiunii nocive a radicalilor liberi asupra vaselor de sânge și miocardului.
Toate aceste funcții sunt îndeplinite datorită nutrienților, vitaminelor și antioxidanților ce se găsesc din abundență în fructele plantei, precum: vitamine din complexul B (inclusiv acid folic), vitamina C, flavonoide, polifenoli, calciu, fier și altele.
 

Funcția cardiovasculară

Nenumărate studii au demonstrat că există un beneficiu semnificativ în controlul simptomelor insuficienței cardiace cronice, atunci când se folosește extractul de păducel ca tratament
adjuvant.
De asemenea, s-au observat rezultate favorabile și în cazul altor afecțiuni ale inimii precum: angină pectorală, hipertensiune arterială, bătăi neregulate ale inimii și ateroscleroză, datorită funcției de relaxare a vaselor de sânge, ceea ce descongestioneaza vasele sanguine și permite sângelui să curgă mai ușor.
 
Datorita compușilor săi bioactivi, păducelul este un bun diuretic, iar capacitatea sa de a reduce acumularea de lichide, ajută la ameliorarea insuficienței cardiace.
Mai multe studii noi au demonstrat faptul că utilizarea oțetului de păducel poate sprijini în procesul de scădere a greutății corporale.
Acestea susțin, de asemenea, că păducelul poate 
ajuta la îmbunătățirea efectelor metabolice, în special la pacienții cu risc cardiovascular ridicat.
Pentru efecte maxime asupra sănătății cardiovasculare, în timpul curei cu păducel, terapeuții recomandă efectuarea exercițiilor aerobice, astfel încât combinarea miscarii, cu păducelul este o strategie eficientă pentru scăderea riscului de ateroscleroză și îmbunătățirea toleranței generale la efort. În acest fel se echilibrează funcțiile inimii și se previne apariția cheagurilor și trombozelor.
 

Alte beneficii ale păducelului

În afara faptului că este cel mai bun prieten al inimii, păducelul mai aduce și alte beneficii sănătății noastre, printre care enumerăm:
-reducerea colesterolului rău din sânge, ceea ce presupune scăderea concentrației de trigliceride din organism și menținerea lipidelor la un nivel normal;
- tratarea inflamațiilor la nivel digestiv, datorită proprietăților antioxidante ce protejeaza împotriva inflamației și chiar pot oferi beneficii antimicrobiene sistemului gastro-intestinal;
-prevenirea căderii părului, acest efect fiind posibil datorita conținutului de polifenoli din
boabele de păducel;
-reducerea stărilor de anxietate, deoarece planta crește nivelul de oxigen din sânge, iar funcția
sa de combatere a radicalilor liberi și a toxinelor din organism, calmează întregul sistem nervos și combate insomniile;
-întărirea imunității, datorită conținutului ridicat de vitamina C, fapt ce duce la creșterea
activității globulelor albe.
 

Ușor de adăugat în dieta noastră

Există o multitudine de modalități de a ne bucura de beneficiile fructelor de păducel.
De la a bea o ceașcă liniștitoare de ceai, până la a le consuma sub formă de pulbere sau de supliment, este ușor să găsim o modalitate de a include boabele de păducel în meniul nostru.
Rețetele de fructe de păducel includ chiar și bomboane, gemuri sau jeleuri.
 
Elixir pentru sănătatea inimii din fructe de păducel
 
Ingrediente:
 
-4 căni de fructe de păducel proaspete (sau 2 căni de fructe de păducel uscate)
-1 păstaie de vanilie
-2 batoane de scorțișoară
-1 lingură semințe de cardamom
-1 cană de miere
-1,75 L coniac
 

Indicații

Ingredientele se adaugă într-un borcan încăpător (aproximativ 2l), peste care se toarnă coniacul, și se lasă la macerat timp de 4 până la 6 săptămâni, perioadă în care se agită zilnic.
După acest timp se strecoară compoziția și se adaugă mierea, care se încorporează complet, adăugându-se mai multă sau mai puțină, în funcție de cât de dulce doriți să fie licoarea.
Elixirul se păstrează în sticluțe cu picurător, închise la culoare, ferite de razele directe ale soarelui.
Această bautura tamaduitoare este ideală și pentru a o oferi cadou. Cei dragi se vor bucura cu siguranță de un dar atat de special, benefic totodată, pentru sănătatea lor.

Păducelul nu poate fi consumat în același timp cu tratamentul pentru reducerea tensiunii
arteriale, deoarece poate accentua efectele medicamentelor.
Persoanele alergice și femeile însărcinate ar trebui să evite, de asemenea, consumul acestei plante.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol