Stafilococul auriu, remedii si tratamente naturiste acasa


Stafilococul auriu (staphylococcus aureus) este o bacterie ce se găsește frecvent pe pielea umană și la nivelul mucoasei nazale. În general nu cauzează probleme de sănătate, atât timp cât nu există leziuni locale, sau probleme de imunitate. Cu toate acestea, uneori poate provoca infecții cu urmări destul de grave, în diferite zone ale corpului.
 

Infecția cu stafilococ, cauze și simptome
 

Acestă bacterie se transmite direct (prin contact cu zonele de piele infectate) sau indirect (prin intermediul mâinilor murdare) sau prin surse intraspitaliceşti.
O imunitate scăzută face ca această bacterie să pătrundă în organismul nostru, și să își manifeste efectele nocive într-un mod indirect, potențând efectele anumitor boli precum acneea, furunculoza,
foliculita, otita, pneumonia, bronșita, artrita și altele.
 

Cum prevenim îmbolnăvirea
 

Întărirea imunității este primordială, iar câteva metode simple de prevenție, pot face diferența. Urmați acești pași pentru a evita o infecție cu stafilococ și pentru a preveni răspândirea acesteia:
- atenție la igiena mâinilor (folosiți dezinfectanți în situația în care nu aveți acces la apă și săpun)
- păstrați tăieturile și zgârieturile curate, acoperindu-le cu bandaje până când se vindecă
- nu împărtășiți obiecte personale (cum ar fi prosoape, îmbrăcăminte sau produse cosmetice)
- evitați contactul cu rănile sau bandajele altor persoane
Infecțiile stafilococice sunt tratate de medici cu numeroase antibiotice. Însă în prezent, multe tipuri de stafilococi au devenit rezistente chiar și la cele mai puternice antibiotice. Totodată, multe persoane sunt alergice la aceste medicamente, motiv pentru care tratamentele naturiste reprezintă o alternativă foarte bună.
 

Remedii naturale pentru infecția cu stafilococ
 

Cazurile minore de infecție cu stafilococ pot fi tratate cu ușurință cu remedii naturale la domiciliu.
Dintre cele mai puternice tratamente, usturoiul macerat în miere reprezintă un eficient antibiotic, antimicrobian și antifungic natural.
Acest amestec nu doar că va ataca stafilococul, dar va întări și imunitatea, va proteja inima și vasele de sânge și va constitui o barieră puternică pentru răceală și gripă.

Ingrediente și materiale necesare
 
-25 de căței de usturoi proaspăt
-o cană de miere naturală, necristalizată
-un recipient de sticlă (borcan cu capac)
-o lingură de lemn

Mod de preparare
 
Cățeii de usturoi se curăță, se zdrobesc ușor cu lingura de lemn, doar cât să crape puțin, și se pun în brocanul de sticlă. Se adaugă apoi mierea, până se acoperă complet usturoiul. Cu lingura de lemn se amestecă puțin compoziția, pentru a scoate bulele de aer formate.
Borcanul se închide ermetic și se pune la macerat în frigider, pentru 10-14 zile.
 
Administrare
 
După această perioadă de fermentare, se consumă câte o lingură, dimineața pe stomacul gol (cu 1 cățel de usturoi), în cure de minim 7 zile și maxim 4 săptămâni.
Amestecul se poate păstra la frigider pentru maxim 3 luni.
Aceste două ingrediente combinate își vor potența reciproc forța de acțiune, devenind un tratament eficient împotriva infecțiilor bacteriene cu streptococi, stafilococi, sau salmonella, un bun tonic general, un protector al inimii și ficatului, un puternic antioxidant regenerant al celulelor, și un remediu puternic pentru răceală, gripă, sau alte infecții respiratorii.
 
Un alt leac recunoscut încă din vechi timpuri este pulberea de mesteacăn.
Principala substanță activă conținută în coaja și seva de mesteacăn este acidul betulinic, cu puternice efecte în ameliorarea afecțiunilor dermatologice, și acțiune citostatică asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale ale sistemului nervos.
Fiiind un puternic antibacterian, acidul betulinic elimină stafilococul auriu și ameliorează simptomele, până la vindecare.
Se macină 5 linguri de scoarță uscată de mesteacăn, iar pulberea obținută se depozitează într-un borcan închis ermetic, la loc uscat și răcoros.

Administrare
 
Câte o jumătate de linguriță, de două ori pe zi, până la terminarea întregii cantități. Pulberea se ține sub limbă timp de 10 minute, după care se bea împreună cu o jumătate de pahar cu apă caldă.
Dacă nu aveți posibilitatea să preparați această pulbere, ceaiul de mesteacăn amestecat cu saramură este o alternativă foarte bună.
În infuzia preparată dintr-o linguriţă cu frunze uscate de plantă la o cană cu apă fierbinte, se adaugă puţină saramură (obţinută dintr-o linguriţă cu sare şi două linguri de apă).
Cu acest preparat se fac inhalații nazale, între 3 și 7 zile.
 
De asemenea, uleiurile esențiale de arbore de ceai, busuioc, lavandă, coriandru sau oregano sunt foarte bune ca adjuvant în tratamentele existente, și pot fi utilizate pentru a trata infecțiile cutanate declanșate de bacteriile stafilococ, asociate rănilor și eczemelor.
Se vor masa o dată pe zi, zonele afectate ale pielii, cu un amestec de 2-3 picături de ulei esențial, la 1-2 lingurițe ulei de cocos, de măsline, sau orice alt ulei purtător, pentru diluare.
 
În urma studiilor de specialitate, deficitul de vitamina D a fost asociat cu un risc crescut de infectare cu stafilococ rezistent la antibiotice. De asemenea, s-a constatat că vitamina C are un efect inhibitor asupra bacteriilor de acest tip.
Prin urmare, creșterea aportului de alimente bogate în aceste vitamine, cum ar fi produsele lactate, citricele, legumele cu frunze verzi și gălbenușurile de ou, poate ajuta la combaterea infecțiilor cu stafilococ.

Daca ti-a placut acest articol apreciaza pagina noastra de facebook




 
 

Spune-mi daca ti-a placut acest articol